Care este diferența dintre turta dulce „Oblaten” și turta dulce „Elisen”?
Diferența dintre turta dulce „Oblaten” și turta dulce „Elisen” constă, în principal, în conținutul de semințe oleaginoase, cum sunt alunele sau migdalele. Liniile directoare germane pentru produsele de tip Feine Backwaren (produse fine de patiserie) reglementează exact cerințele legale pentru fiecare rețetă.
Și în ce privește turta dulce „Oblaten” există o distincție: turta dulce „Oblaten” „obișnuită”, are un conținut de semințe oleaginoase de cel puțin 7%, în timp ce turta dulce „Oblaten” „premium”, are un conținut de semințe oleaginoase de minimum 14%. Firma Schmidt produce doar turtă dulce „Oblaten” „premium”, de înaltă calitate. Conținutul de semințe oleaginoase în cazul turtei dulci „Elisen” este de cel puțin 25% din aluat. De asemenea, la producerea turtei dulci „Elisen” se pot folosi doar semințe oleaginoase „prețioase”, cum sunt alunele, nucile și migdalele.
Care este durata de păstrare a turtei dulci?
Data expirării este imprimantă pe ambalajul fiecărui produs din turtă dulce. Deoarece turta dulce face parte din categoria „produse de patiserie cu o perioadă îndelungată de valabilitate”, aceasta pot fi păstrată timp de mai multe săptămâni, dacă este depozitată corect (la loc cât mai răcoros posibil, protejată împotriva căldurii și uscării). Dacă sunt păstrate mai mult decât se recomandă, produsele tind să se usuce și să fie lipsite de prospețime. Începând cu luna septembrie, garantăm că produsele noastre din turtă dulce pot fi păstrate cel puțin până la sfârșitul lunii ianuarie a anului următor.
Turta dulce albă poate fi folosită la prepararea sosurilor?
Produsele noastre din turtă dulce albă sunt prea moi pentru a fi folosite în sosuri și, grație gustului lor distinct datorat anasonului, ar putea compromite aroma sosului. Vă recomandăm să utilizați fursecurile noastre cu miere pentru a prepara așa-numitul sos de turtă dulce, acestea fiind perfecte în acest scop.
Care este diferența dintre mierea florală și mierea de mană (pădure)?
În cazul mierii florale, albinele colectează în principal nectarul din flori, în timp ce pentru obținerea mierii de pădure se colectează mielat (roua de miere). Mielatul este creat pe plante, de așa-numitele „producătoare de miere”, cum sunt, de ex., afidele. Acestea excretă un lichid dulce vâscos, care este colectat de albine.
Ce este de făcut când mierea cristalizează?
Cristalele de zahăr apărute pot fi dizolvate prin încălzire lentă, mierea devenind din nou lichidă, fără să fie afectată calitatea acesteia. În acest scop, recomandăm plasarea borcanului cu miere, timp de câteva ore, într-un vas cu apă caldă, cu temperatura de aproximativ 40 °C, și amestecarea acesteia din când în când.
Cât timp poate fi depozitată mierea?
Data expirării mierii produse de firma noastră este tipărită pe fiecare borcan. Mierea este, în principiu, un produs cu o durată mare de depozitare, ce se poate întinde pe parcursul mai multor luni.
Aveți miere extrasă la rece?
Întreaga miere produsă de firma Lebkuchen Schmidt este extrasă la rece, în conformitate cu Regulamentul german privind mierea, care interzice alte metode de producție ale mierii. În principiu, extracția la rece reprezintă o practică obișnuită. Mierea este separată de faguri cu ajutorul unei centrifugi, la temperatura camerei, și nu trebuie să fie încălzită la peste 40 °C. Acest proces se numește extracție la rece. Anterior, această expresie a făcut distincția între mierea extrasă la rece de mierea care a fost obținută prin separarea de faguri în urma unui tratament termic.
Comercializați și produse fără gluten?
Nu, din păcate nu comercializăm astfel de produse.
Turta dulce poate fi congelată?
Practic, turta dulce poate fi congelată în pungi de congelare adecvate. Este important ca acestea să fie dezghețate lent. Cu cât decongelarea are loc mai încet, cu atât mai mult turta dulce își va păstra frăgezimea și suculența.