Descriere
Greutate brută: 173 gr.
Greutate netă: 150 gr.
Clasicul patiseriei picant!
Cum îți place să mănânci biscuiţii Spekulatius? Înmuiați în ceai, cafea, sau poate chiar mărunțiți și amestecați cu iaurt? Există multe moduri de a ne bucura de ei. Toate au un singur lucru în comun, un gust incomparabil de bun datorită amestecului excelent de condimente care rafinează prajitura clasică. La prima vedere, este un produs de patiserie simplu, în comparație cu dominourile, sau turta dulce. Dar Crăciunul fără clasicii biscuiţii, este greu de imaginat, pentru majoritatea dintre noi! Acești biscuiţii s-a dezvoltat într-o prăjitură universală, care se bucură de succes pe tot parcursul anului, nu doar sezonul de Crăciun.
Biscuiţii provin din zona belgiană/olandeză unde și-a găsit drumul spre Germania, prin Westfalia și Renania. Acolo nu se mănâncă doar în timpul Adventului sau de Crăciun, ci chiar se întinde pe tot parcursul anului: cunoscut sub numele de Spekulatius. Aceşti biscuiţi erau consideraţi o delicatesă deosebit de nobilă de Crăciun până în secolul al XX-lea, deoarece condimentele pentru Spekulatius erau extrem de scumpe. Lingviștii dau numele de la cuvântul latin speculator, care este, de asemenea, folosit pentru a descrie episcopii în creștinism. În general, există trei tipuri de biscuiţi Spekulatius: cel clasic condimentat, care este preparat cu cardamom, cuişoare și scorţișoară și răspândește un miros delicios, de Crăciun, în fiecare tavă de patiserie. Apoi avem Spekulatius cu unt, care nu conține condimente şi are o porţie în plus de unt. Cea mai puțin cunoscută variantă, este Spekulatius cu migdale, cu făină de migdale și o bază cu fâşii de migdale. Motivele de pe biscuiţii Spekulatius sunt o marcă comercială specială, practic imprimeul cu motiv este înfipt în aluat cu o formă specială de copt, înainte de coacere. Lebkuchen-Schmidt își decorează biscuiții Spekulatius conform vechilor tradiții de familie, cu mori de vânt, cupluri și motive de Crăciun. Fursecurile delicioase sunt ideale și ca suvenir în perioada Crăciunului.