Descriere
Greutate brută: 171 gr.
Greutate netă: 130 gr.
Cu siguranță una dintre cele mai populare prăjituri de Crăciun, sunt semilunele de vanilie. Ele se caracterizează printr-un aluat pufos de vanilie, forma tipică de jumătate de lună și zahăr pudră. Dar de ce se numeşte semiluna de vanilie de fapt așa? Kipferl este un cuvânt în dialect, care este deosebit de comun în Bavaria și Austria. Se referă la un produs de patiserie în formă de semilună – în Austria, de exemplu, croissantele se mai numesc și Kipferl. Cum faci semilunele de vanilie să fie la fel de pufoase ca ale bunicii tale? Semilunele cu adevărat bune de vanilie „se desfășoară” pe limbă, sunt aparent lipsite de greutate și minunat de pufoase. Pentru a obține această consistență trebuie evitată căldura la prepararea aluatului. Așa că neapărat folosiți unt rece și lăsați aluatul să se odihnească la frigider pentru cel puțin o oră, de preferat două. Profesioniștii chiar prerăcesc bolul de amestecare. Chiar dacă coacerea împreună este o tradiție în multe familii, uneori pur și simplu nu ai timp pentru asta. E bine că nu trebuie să ratezi să te bucuri de semilune de vanilie, pentru că delicioasele prăjituri de Crăciun pot fi comandate cu ușurință la noi.